آرشیو اردیبهشت ماه 1403

عطاری آنلاین تهران و شهرستانها٬‌ ارسال در کمترین زمان ممکن

7 فواید ثابت شده شکلات تلخ برای سلامتی

۳ بازديد

7 فواید ثابت شده شکلات تلخ برای سلامتی

7 فواید ثابت شده شکلات تلخ برای سلامتی

خوردن شکلات تلخ با محتوای کاکائو بالا در حد اعتدال می تواند آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی را تامین کند و ممکن است از شما در برابر بیماری قلبی محافظت کند. اما ممکن است حاوی مقادیر زیادی قند و کالری نیز باشد.

شکلات تلخ سرشار از مواد مغذی است که می تواند بر سلامت شما تأثیر مثبت بگذارد. ساخته شده از دانه درخت کاکائو، یکی از بهترین منابع آنتی اکسیدانی است که می توانید پیدا کنید. مطالعات نشان می دهد که شکلات تلخ می تواند سلامت شما را بهبود بخشد و خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.

در اینجا 7 مورد از خواص شکلات تلخ برای سلامتی بدن که توسط علم تایید شده، آورده شده است.

  1. بسیار مغذی

اگر شکلات تلخ با کیفیت با محتوای کاکائو بالا می‌خرید، کاملاً مغذی است. و همچنین حاوی مقدار مناسبی از فیبر محلول و سرشار از مواد معدنی است.

100 گرم شکلات تلخ با 70 تا 85 درصد کاکائو حاوی

11 گرم فیبر

66 درصد از DV برای آهن

57 درصد از DV برای منیزیم

196٪ از DV برای مس

85 درصد از DV برای منگنز

علاوه بر این، دارای مقدار زیادی پتاسیم، فسفر، روی و سلنیوم است.

البته 100 گرم مقدار نسبتاً زیادی است و چیزی نیست که باید روزانه مصرف کنید. این مواد مغذی همچنین با 600 کالری و مقادیر متوسط قند همراه هستند. به همین دلیل، شکلات تلخ بهتر است در حد اعتدال مصرف شود.

مشخصات اسیدهای چرب کاکائو و شکلات تلخ نیز خوب است. چربی ها بیشتر از اسید اولئیک (چربی سالم برای قلب که در روغن زیتون نیز یافت می شود)، اسید استئاریک و اسید پالمیتیک تشکیل شده اند.

اسید استئاریک اثر خنثی بر کلسترول بدن دارد. اسید پالمیتیک می تواند سطح کلسترول را افزایش دهد، اما تنها یک سوم کل کالری چربی را تشکیل می دهد.

شکلات تلخ همچنین حاوی محرک هایی مانند کافئین و تئوبرومین است، اما بعید است که شما را در شب بیدار نگه دارد، زیرا میزان کافئین در مقایسه با قهوه بسیار کم است.

  1. منبع قوی آنتی اکسیدان ها

ORAC مخفف ظرفیت جذب رادیکال اکسیژن است. این معیاری برای فعالیت آنتی اکسیدانی غذاها است.

اساساً، محققان مجموعه‌ای از رادیکال‌های آزاد (بد) را در برابر نمونه‌ای از غذا قرار می‌دهند و می‌بینند که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در غذا تا چه حد می‌توانند رادیکال‌های آزاد را خلع کنند.

بر اساس این مطالعات، شکلات غنی از آنتی اکسیدان در نظر گرفته می شود.

شکلات تلخ مملو از ترکیبات آلی است که از نظر بیولوژیکی فعال هستند و به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند. اینها شامل پلی فنول ها، فلاوانول ها و کاتچین ها و غیره است. بر اساس تحقیقات، پلی فنول های موجود در شکلات تلخ ممکن است به کاهش برخی از اشکال کلسترول LDL (“بد”) در ترکیب با غذاهای دیگر مانند بادام و کاکائو کمک کند.

یک مطالعه نشان داد که کاکائو و شکلات تلخ فعالیت آنتی اکسیدانی، پلی فنول ها و فلاوانول های بیشتری نسبت به سایر میوه های آزمایش شده از جمله زغال اخته و توت آکای دارند.

 

 

همچنین بخوانید: 13 فایده مهم آکای بری

 

  1. ممکن است جریان خون را بهبود بخشد و فشار خون را کاهش دهد

فلاونوئیدهای موجود در شکلات تلخ می‌توانند اندوتلیوم، پوشش شریان‌ها، را برای تولید اکسید نیتریک (NO) تحریک کنند.

یکی از عملکردهای NO ارسال سیگنال به شریان ها برای استراحت است که مقاومت در برابر جریان خون را کاهش می دهد و در نتیجه فشار خون را کاهش می دهد.

بسیاری از مطالعات کنترل شده نشان می دهد که کاکائو و شکلات تلخ می توانند جریان خون را بهبود بخشند و فشار خون را کاهش دهند، اگرچه اثرات آن معمولاً خفیف است.

با این حال، یک مطالعه در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و فشار خون بالا هیچ تاثیری نشان نداد، بنابراین آن را با یک دانه نمک مصرف کنید. این امکان وجود دارد که افرادی که در حال حاضر تحت درمان فشار خون بالا هستند، از افزودن فلاوانول های کاکائو به رژیم غذایی خود سود بیشتری نبرند.

  1. HDL را بالا می برد و از LDL در برابر اکسیداسیون محافظت می کند

مصرف شکلات تلخ می تواند چندین عامل خطر مهم برای بیماری قلبی را بهبود بخشد. ممکن است در برابر کلسترول بالا محافظت کند.

در یک مطالعه کوچک، مصرف شکلات تلخ همراه با فلاوانول لیکوپن به طور قابل توجهی سطح کلسترول تام، کلسترول LDL (“بد”) و تری گلیسیرید را کاهش می دهد.

برخی از اشکال کلسترول LDL بیشتر احتمال دارد اکسید شوند، که اگر با رادیکال های آزاد در بدن شما واکنش نشان دهند، اتفاق می افتد. اکسیداسیون باعث می شود ذرات LDL به خودی خود واکنش نشان دهند و قادر به آسیب رساندن به بافت های دیگر، مانند پوشش شریان های قلب شما باشند.

کاملا منطقی است که کاکائو اشکال مستعد اکسیداسیون LDL را کاهش می دهد. حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان قوی است که آن را وارد جریان خون می کند و از لیپوپروتئین ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند.

فلاوانول موجود در شکلات تلخ همچنین می تواند مقاومت به انسولین را کاهش دهد، که یکی دیگر از عوامل خطر رایج برای بیماری هایی مانند بیماری قلبی و دیابت است.

با این حال، شکلات تلخ حاوی قند نیز هست که می تواند تاثیر معکوس داشته باشد.

 

  1. ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد

به نظر می رسد ترکیبات موجود در شکلات تلخ در برابر اکسیداسیون LDL بسیار محافظت کننده هستند.

در درازمدت، این باعث می‌شود که کلسترول بسیار کمتری در شریان‌ها جمع شود و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری قلبی کاهش یابد.

در واقع، تحقیقات یک بهبود نسبتاً شدید را نشان می دهد. با گذشت زمان، تعدادی از مطالعات نشان داده اند که مصرف کاکائو یا شکلات غنی از فلاوانول می تواند فشار خون را کاهش دهد و سلامت قلب و عروق را بهبود بخشد.

بررسی مطالعات نشان داد که خوردن شکلات 3 بار در هفته خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را تا 9 درصد کاهش می دهد. خوردن شکلات اغلب فواید کمی را نشان می دهد

بررسی دیگری نشان داد که خوردن 45 گرم شکلات در هفته خطر بیماری های قلبی عروقی را تا 11 درصد کاهش می دهد. به نظر نمی رسد مصرف بیش از 100 گرم در هفته فوایدی برای سلامتی داشته باشد.

یک کارآزمایی بالینی در سال 2017 نشان داد که افرادی که بادام را با یا بدون شکلات تلخ مصرف کردند، سطح کلسترول LDL را بهبود بخشیدند.

اگرچه همه این یافته‌ها امیدوارکننده هستند، اما شواهد بیشتری مورد نیاز است تا بدانیم آیا این شکلات است که خطر را کاهش می‌دهد یا خیر.

با این حال، از آنجایی که فرآیند بیولوژیکی شناخته شده است (فشار خون پایین و LDL مستعد اکسید شدن کمتر)، این احتمال وجود دارد که خوردن منظم شکلات تلخ خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.

  1. ممکن است از پوست شما در برابر نور خورشید محافظت کند

ترکیبات زیست فعال موجود در شکلات تلخ نیز ممکن است برای پوست شما عالی باشد.

فلاوانول ها می توانند در برابر آسیب های خورشید محافظت کنند، جریان خون را به پوست بهبود بخشند و تراکم و آبرسانی پوست را افزایش دهند.

حداقل دوز اریتمال (MED) حداقل مقدار اشعه UVB مورد نیاز برای ایجاد قرمزی در پوست 24 ساعت پس از قرار گرفتن در معرض است.

مطالعات نشان داده اند که MED می تواند پس از مصرف شکلات تلخ یا کاکائو با فلاوانول بالا به مدت 12 هفته افزایش یابد و حتی دو برابر شود. نتیجه این است که پوست شما محافظت بهتری در برابر نور خورشید دارد.

اگر در حال برنامه‌ریزی برای تعطیلات ساحلی هستید، در هفته‌ها و ماه‌های قبل مقداری شکلات تلخ بیشتر میل کنید. اما قبل از اینکه از روال معمول مراقبت از پوست خود صرف نظر کنید و شکلات تلخ بیشتری مصرف کنید، با پزشک یا متخصص پوست خود مشورت کنید. و به یاد داشته باشید که شکلات نمی تواند جایگزین ضد آفتاب و سایر اشکال محافظت در برابر آفتاب شود.

 

 

خواص شکلات تلخ برای سلامتی بدن

خرید مخلصه

مزاج شناسی

چگونه یک مرهم خانگی برای تسکین درد درست کنیم؟

۳ بازديد

چگونه یک مرهم خانگی برای تسکین درد درست کنیم؟

چگونه یک مرهم خانگی برای تسکین درد درست کنیم؟

درد در هر قسمت از بدن می تواند ضعیف و ناامید کننده باشد. این به این دلیل است که می تواند زندگی روزمره را مختل کند زیرا شروع به آشفتگی خواب، کار، روتین و زمان با دوستان یا خانواده می کند.

بنابراین، تسکین درد برای اطمینان از اینکه می توانید از زندگی خود لذت ببرید، مهم است. اما درمان درد می تواند پیچیده و اغلب مزمن باشد.

خبر خوب این است که تسکین درد نباید همیشه به معنای قرص و درمان باشد. کلید بهتری برای درمان درد وجود دارد که در آشپزخانه شما یافت می شود. ترکیب مناسب مواد می تواند در مدیریت درد فوق العاده مفید باشد. در ادامه شما را با یک پماد ضد درد قوی گیاهی آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید؛

مواد لازم برای تهیه پماد تسکین درد قوی گیاهی

در اینجا موادی که برای تهیه پماد ضد درد قوی گیاهی نیاز دارید، آورده شده است:

  • کافور
  • روغن نعناع
  • روغن آرنیکا
  • روغن گل میخک
  1. کافور

کافور از چوب درخت لورل کافور استخراج می شود. این دارو به عنوان یک مسکن موضعی در مومیایی ها و لمینت ها سابقه ای گسترده دارد.

در سال 1990، مشخص شد که کافور دارای یک اثر تحریک‌کننده نسبتاً بر روی الیاف پوستی حساس به گرما و احتمالاً درد است.

در بررسی بیشتر مکانیسم فعالیت ضد دردی (تسکین درد) کافور، مشاهده شد که گیرنده‌های فعال شده و حساسیت‌زدایی شده با کافور به شدت در نورون‌های حسی درد بیان می‌شوند.

استفاده حکایتی از کافور تسکین موفقیت آمیز درد را در بیماران مبتلا به موارد زیر ثبت کرد:

  • تسکین درد پایین کمر
  • آرتروز
  • کبودی
  • دردهای عضلانی
  • کشیدگی رباط
  • استخوان های شکسته
  • سرطان
  1. روغن نعناع

نعناع گیاهی گلدار چند ساله است. گیاهی است علفی که در طب سنتی برای درمان بیماری های مختلف استفاده می شده است.

تحقیقات نشان می‌دهد که روغن نعناع یکی از معروف‌ترین روش‌های درمانی برای تسکین گرفتگی‌های شکمی است. علاوه بر این، مالیدن آن بر روی شقیقه‌ها باعث تسکین سردرد میگرنی می‌شود.

مطالعات نشان می دهد که نعناع فلفلی دارای یک اثر ضد درد بالقوه است که به صورت مرکزی و محیطی ایجاد می شود، که از ویژگی های مسکن های مرکزی مانند مورفین است. این یک اثبات دارویی برای استفاده مرسوم از روغن نعناع به عنوان مسکن است.

 

 

همچنین بخوانید: 11 روش طبیعی برای تسکین درد فتق

 

  1. روغن آرنیکا

آرنیکا سالهاست که در طب سنتی برای بیماری های مختلف پاتولوژیک از جمله:

  • درد مفاصل و عضلات
  • التهاب
  • آرتروز
  • درد بعد از عمل

این را می توان به فعالیت های دارویی مختلف آرنیکا نسبت داد که عبارتند از:

  • ضد التهاب
  • ضد درد
  • ضد میکروبی
  • ضد روماتیسم
  • ضد آرتروز

در یک مطالعه انجام شده در مورد مدیریت درد بعد از عمل، درمان با پماد آرنیکا به مدت 2 هفته درد پس از جراحی دست را در مقایسه با دارونماها به شدت کاهش داد.

کارآزمایی‌های بالینی انجام شده برای بررسی اثر آرنیکا بر درد بیماران مبتلا به آرتریت نشان داد که درمان با ژل عصاره آرنیکا به مدت 3 هفته منجر به کاهش معقول درد آنها شد.

در نتیجه، آرنیکا عملکرد مشابهی با داروهای استاندارد مانند ایبوپروفن و دیکلوفناک برای مدیریت درد نشان می‌دهد. همچنین اثرات نامطلوب بسیار کمی را نشان می دهد و بنابراین، می تواند کمکی برای مدیریت درد باشد.

آرنیکا به طور سنتی در درمان چندین موقعیت پزشکی از جمله التهاب و درد استفاده شده است. با اطمینان می توان نتیجه گرفت که ژل ها یا کرم های حاوی عصاره آرنیکا اثرات امیدوارکننده ای برای تسکین درد دارند.

 

  1. روغن میخک

روغن میخک به صورت مایع مایل به زرد روشنی است که از جوانه های گل خشک شده میخک به دست می آید. شناخته شده است که دارای فعالیت تسکین دهنده درد است.

مطالعات نشان داده است که روغن میخک به طور سنتی برای تسکین دندان درد استفاده می شود. تحقیقات همچنین از طریق مدل درد (الگویی برای مطالعه فعالیت های تسکین درد) نشان می دهد که اثر ضد درد روغن میخک بارزتر و بسیار بالاتر از آسپرین است.

چگونه یک پماد خانگی ضد درد درست کنیم؟

ابتدا یک پایه برای مرهم خود انتخاب کنید. روغن ها و واکس های رایج برای پایه ها عبارتند از:

  • روغن آفتابگردان
  • روغن کرچک
  • روغن نارگیل
  • موم زنبور عسل
  • موم گل شمعک
  • موم کارنوبا

 

 

پماد تسکین درد قوی گیاهی

مخلصه

آزمون شناخت مزاج

9 ماده غذایی که خطر سنگ کلیه را افزایش می دهد

۴ بازديد

9 ماده غذایی که خطر سنگ کلیه را افزایش می دهد

9 ماده غذایی که خطر سنگ کلیه را افزایش می دهد

سنگ کلیه چیست؟

سنگ های کلیه رسوبات سختی هستند که از مواد معدنی و نمک تشکیل شده اند و در داخل کلیه شما تشکیل می شوند.

رژیم غذایی، اضافه وزن بدن، برخی از شرایط پزشکی و برخی مکمل ها و داروها از جمله علل متعدد سنگ کلیه هستند. دفع سنگ کلیه می تواند بسیار دردناک باشد، اما اگر سنگ ها به موقع تشخیص داده شوند، معمولاً آسیب دائمی ایجاد نمی کنند.

علائم سنگ کلیه

سنگ کلیه معمولاً تا زمانی که در داخل کلیه حرکت نکند یا به یکی از حالب ها نرود علائمی ایجاد نمی کند. حالب ها لوله هایی هستند که کلیه ها و مثانه را به هم متصل می کنند.

اگر سنگ کلیه در حالب ها گیر کند، ممکن است جریان ادرار را مسدود کند و باعث تورم کلیه و اسپاسم حالب شود که می تواند بسیار دردناک باشد. در آن مرحله، ممکن است این علائم را تجربه کنید:

  • درد شدید و شدید در پهلو و پشت، زیر دنده ها
  • دردی که به قسمت تحتانی شکم و کشاله ران می رسد
  • دردی که به صورت موج می آید و شدت آن در نوسان است
  • درد یا احساس سوزش هنگام ادرار کردن

سایر علائم و نشانه ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • ادرار صورتی، قرمز یا قهوه ای
  • ادرار کدر یا بدبو
  • نیاز مداوم به ادرار کردن، دفع ادرار بیشتر از حد معمول یا ادرار کردن در مقادیر کم
  • تهوع و استفراغ
  • تب و لرز در صورت وجود عفونت
  • درد ناشی از سنگ کلیه ممکن است تغییر کند – به عنوان مثال، به مکان دیگری منتقل شود یا شدت آن افزایش یابد – همانطور که سنگ در دستگاه ادراری شما حرکت می کند.

علل سنگ کلیه

سنگ کلیه اغلب علت مشخص و مشخصی ندارد، اگرچه عوامل متعددی ممکن است خطر ابتلا را افزایش دهند.

سنگ کلیه زمانی تشکیل می شود که ادرار شما حاوی مواد تشکیل دهنده کریستال – مانند کلسیم، اگزالات و اسید اوریک – بیشتر از مایع موجود در ادرار باشد که می تواند رقیق شود. در عین حال، ادرار شما ممکن است فاقد موادی باشد که از چسبیدن کریستال ها به یکدیگر جلوگیری می کند و محیطی ایده آل برای تشکیل سنگ کلیه ایجاد می کند.

غذاهایی که باعث ایجاد سنگ کلیه می شوند

رژیم غذایی یک عامل کلیدی است که به راحتی تحت کنترل شماست. حذف برخی از غذاها از رژیم غذایی می تواند به پیشگیری از سنگ کلیه و حمایت از سلامت کلی کلیه ها کمک کند.

در اینجا 9 ماده غذایی وجود دارد که احتمال ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد.

 

 

همچنین بخوانید: 10 روش درمان خانگی عفونت کلیه که حتما باید بدانید

 

  1. غذاهای غنی از اگزالات

سنگ های کلیه به دلیل تجمع اگزالات کلسیم ایجاد می شوند، بنابراین مصرف غذاهای غنی از اگزالات در مقادیر زیاد می تواند خطر ابتلا را افزایش دهد. اگزالات موجود در ادرار با کلسیم ترکیب می شود و سنگ کلیه اگزالات کلسیمی را تشکیل می دهد.

افرادی که در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سنگ کلیه هستند باید غذاهای غنی از اگزالات را در حد اعتدال مصرف کنند. این شامل اسفناج، ریواس، بامیه، چغندر، کلم پیچ، کرفس، شیر سویا، توت فرنگی و چغندر سوئیسی است.

همچنین مصرف ویتامین C خود را در سطوح مناسب نگه دارید. ویتامین C اضافی می تواند باعث ایجاد سنگ های اگزالاتی شود.

  1. ساردین

افرادی که در معرض خطر بیشتری برای ایجاد سنگ های اسید اوریک هستند باید از غذاهای حاوی پورین زیاد مانند ساردین اجتناب کنند. مصرف زیاد پورین باعث افزایش میزان اسید اوریک در ادرار می شود و می تواند منجر به سنگ های اسید اوریکی شود.

علاوه بر این، غذاهای غنی از پورین ممکن است با تشکیل هسته ای برای تشکیل سنگ باعث ایجاد سنگ های اگزالات کلسیم شوند. مصرف ساردین را به یک یا دو بار در هفته محدود کنید و به اندازه سهم نیز دقت کنید.

سایر غذاهای غنی از پورین که باید در حد اعتدال مصرف کنید عبارتند از: بیکن، گوش ماهی، میگو و مخمر نانوایی.

  1. گوشت قرمز

مصرف بیش از حد گوشت قرمز که سرشار از پروتئین است می تواند خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش دهد. مصرف بیش از حد پروتئین میزان اسید اوریک تولید شده را افزایش می دهد و مقدار ماده شیمیایی بازدارنده سنگ به نام سیترات را در ادرار کاهش می دهد.

به علاوه، کلیه ها به متابولیسم و دفع محصولات جانبی نیتروژن از هضم پروتئین کمک می کنند. بنابراین، خوردن یک رژیم غذایی با پروتئین بالا، بار متابولیک روی کلیه ها را افزایش می دهد. از خوردن گوشت قرمز به صورت روزانه خودداری کنید. در عوض، مصرف خود را به یک یا دو بار در هفته محدود کنید.

شما می‌توانید با مصرف غذاهای گیاهی که دارای پروتئین بالا و اگزالات کم هستند، مانند کینوا، عدس، توفو، هوموس، دانه‌های چیا و ماست یونانی، پروتئین مورد نیاز خود را تکمیل کنید.

  1. نوشابه های گازدار

نوشیدن منظم نوشابه های گازدار مانند نوشابه (با یا بدون شیرین کننده های مصنوعی)، نوشیدنی های انرژی زا و برخی آب میوه های بطری شده نیز خطر ابتلا به سنگ کلیه و بیماری کلیوی را افزایش می دهد.

مطالعه‌ای که در سال 2007 منتشر شد، اشاره کرد که نوشیدنی‌های کولا حاوی اسید فسفریک هستند که باعث تغییرات ادراری و ایجاد سنگ کلیه می‌شود. همچنین خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی را افزایش می دهد.

علاوه بر این، یک مطالعه در سال 2013 که در مجله بالینی انجمن نفرولوژی آمریکا منتشر شد، اشاره کرد که مصرف نوشابه و پانچ شیرین شده با شکر با خطر بیشتر تشکیل سنگ مرتبط است.

به جای نوشیدن نوشابه های گازدار، از آب معمولی، آب طعم دار، آب لیمو یا آب پرتقال تازه استفاده کنید.

 

  1. سویای تخمیر نشده

سویا و غذاهای مبتنی بر سویا که از نظر ژنتیکی اصلاح شده اند برای بدن مضر هستند و می توانند بر سلامت کلیه های شما تأثیر بگذارند. آنها حاوی سطوح بالایی از اگزالات هستند که با کلسیم در کلیه ها متصل می شوند و سنگ کلیه را تشکیل می دهند.

به علاوه، محصولات سویای تخمیر نشده مانند شیر سویا و توفو حاوی سطوح بالایی از مواد ضد مغذی از جمله اگزالات هستند. هنگام خرید سویا، انواع ارگانیک را انتخاب کنید.

  1. کربوهیدرات های تصفیه شده

کربوهیدرات های تصفیه شده (مانند شکر تصفیه شده، برنج سفید و آرد تصفیه شده) باعث می شود بدن سطوح بالایی انسولین تولید کند که می تواند باعث شود کلسیم از استخوان ها به دستگاه ادراری منتهی شود. این امر باعث تشکیل سنگ کلیه اگزالات کلسیم می شود.

در مقابل، هضم کربوهیدرات های پیچیده بسیار بیشتر طول می کشد و تنها باعث افزایش اندک و آهسته در سطح گلوکز و انسولین خون می شود.

اگر در معرض خطر ابتلا به سنگ کلیه هستید، از هر چیزی که با آرد سفید یا همه منظوره درست شده است خودداری کنید.

  1. شیرین کننده های مصنوعی

بسیاری از ما از شیرین کننده های مصنوعی به جای شکر در قهوه یا چای خود برای کاهش کالری استفاده می کنیم. با این حال، شیرین کننده های مصنوعی در صورت مصرف منظم ممکن است عملکرد کلیه را مختل کنند.

به علاوه، شیرین کننده های مصنوعی اثر اسیدی قوی بر روی خون شما دارند. این باعث افزایش میزان رسوب کلسیم در بدن شما می شود که منجر به تشکیل سنگ های کلیوی بزرگ و مبتنی بر کلسیم می شود.

به جای شیرین کننده های مصنوعی، از عسل یا استویا برای افزودن طعم شیرین به قهوه یا چای خود استفاده کنید.

 

 

پیشگیری از سنگ کلیه

دمنوش زیرفون

آزمون مزاج طب سنتی

7 درمان خانگی برای سوزش پا به روش طب سنتی

۴ بازديد

7 درمان خانگی برای سوزش پا

7 درمان خانگی برای سوزش پا

در حالی که خستگی یا عفونت پوستی می تواند باعث سوزش موقت یا ملتهب پا شود، سوزش پا اغلب نشانه آسیب عصبی (نوروپاتی محیطی) است. آسیب عصبی دلایل مختلفی دارد، از جمله دیابت، مصرف مزمن الکل، قرار گرفتن در معرض سموم خاص، کمبود ویتامین B خاص یا عفونت HIV.

علت سوزش پا چیست ؟

  • اختلال مصرف الکل
  • قارچ پای ورزشکار
  • بیماری شارکو ماری توث
  • شیمی درمانی
  • بیماری مزمن کلیوی
  • سندرم درد منطقه ای پیچیده (درد مزمن ناشی از اختلال عملکرد سیستم عصبی)
  • نوروپاتی دیابتی (آسیب عصبی ناشی از دیابت)
  • کم کاری تیروئید (تیروئید کم کار)
  • سندرم تونل تارسال
  • کم خونی ناشی از کمبود ویتامین

شایع ترین علائم سندرم پاهای سوزش چیست؟

  • احساس گرما یا سوزش که اغلب در شب بدتر می شود
  • بی حسی در پاها
  • درد شدید یا کوبنده
  • احساس سنگینی در پاها
  • درد مبهم در پا
  • قرمزی یا گرمی بیش از حد پوست
  • سوزن سوزن شدن یا احساس سوزن سوزن شدن

چندین درمان خانگی ساده وجود دارد که می تواند احساس سوزش در پاهای شما را تسکین دهد. با این حال، اگر علیرغم درمان خانگی، وضعیت کاملاً شدید، مداوم یا به تدریج بدتر می‌شود، برای ریشه‌یابی مشکل، فوراً به دنبال کمک پزشکی باشید.

افراد مبتلا به دیابت، بیماری کلیوی و سایر بیماری های جدی که می توانند این علامت را ایجاد کنند، نباید هیچ یک از این درمان ها را بدون تأیید پزشک خود امتحان کنند.

درمان سوزش روی پا

در اینجا چند راه طبیعی برای خلاص شدن از احساس سوزش در پا وجود دارد:

  1. سعی کنید از سرما درمانی استفاده کنید

سرما درمانی شامل اعمال دمای سرد روی پاها برای حساسیت زدایی از اعصاب زیرین است.

این اثر بی‌حسی باعث تسکین فوری درد، سوزن سوزن شدن و تورم مرتبط با این بیماری می‌شود، اما فقط برای یک دوره موقت باقی می‌ماند.

این دارو به ویژه برای سوزش پاهای مرتبط با اریترومالژیا توصیه می شود.

نحوه استفاده:

  • درون وان یا یک لگن آب سرد یا تکه های یخ بریزید.
  • پاهای خود را فقط چند دقیقه در آب غوطه ور کنید، کمی استراحت کنید و سپس دوباره برای چند دقیقه آنها را غوطه ور کنید.
  • این کار را چندین بار به طور منظم انجام دهید.
  1. درمان سوزش پا با زردچوبه

کورکومین اصلی ترین ترکیب فعال زیستی در زردچوبه است که به دلیل خواص ضد التهابی، ضد میکروبی و ترمیم کننده پوست شناخته شده است. هنگامی که زردچوبه به صورت موضعی یا خوراکی مصرف شود، ممکن است به بهبود گردش خون در پاها کمک کند تا تورم، قرمزی، گزگز و درد مرتبط با سندرم سوزش پا را کاهش دهد. همچنین می تواند به درمان هر گونه عفونت زمینه ای پا که ممکن است باعث افزایش علائم سوزش پا شود، کمک کند.

کورکومین موجود در زردچوبه تقریباً ساختاری مشابه ترکیب کپسایسین دارد که به تسکین احساس سوزش کمک می کند.

نحوه استفاده:

  • یک تا 2 قاشق چایخوری زردچوبه را در 8 اونس آب مخلوط کنید و این تونیک را 1 تا 2 بار در روز به مدت چند روز مصرف کنید تا وضعیت شما بهبود یابد.
  • خمیری از زردچوبه و روغن نارگیل را به طور مرتب روی پاهای خود بمالید.

 

 

همچنین بخوانید: 9 درمان خانگی موثر برای ورم پا

 

  1. زنجبیل را در ناحیه آسیب دیده بمالید

زنجبیل دارای اثرات ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد قارچی است که ممکن است در کاهش احساس سوزش در پاهای شما مفید باشد. این به کاهش التهاب، ترمیم پوست و مبارزه با عفونت پا کمک می کند.

علاوه بر این، از این ماده دارویی برای درمان انواع بیماری‌هایی مانند دیابت که باعث ایجاد احساس سوزش در پا می‌شوند، استفاده شده است.

نحوه استفاده:

  • یک قاشق چایخوری آب زنجبیل را در مقداری روغن زیتون مخلوط کنید.
  • این محلول را به مدت 15 تا 20 دقیقه روی ناحیه آسیب دیده ماساژ دهید.
  • این کار را یک بار در روز به طور منظم انجام دهید تا زمانی که علائم فروکش کنند.
  1. از کدو حلوایی استفاده کنید

کدو حلوایی پر از آب و آنتی اکسیدان است که در صورت استفاده موضعی، اثر خنک کنندگی و تسکین دهنده ای روی پوست تحریک شده دارد. آنتی اکسیدان ها به کاهش التهاب زمینه ای کمک می کنند، در حالی که آب پوست را هیدراته می کند.

پالپ این سبزی غرق در آب اغلب برای تسکین احساس سوزش در پاها، به ویژه در هوای خشک و گرم استفاده می شود.

نحوه استفاده:

  • کدو حلوایی را رنده کنید.
  • آن را با مقداری آب مخلوط کنید تا خمیر غلیظی به دست آید.
  • خمیر را به مدت چند روز به پاهای خود بمالید.

 

  1. یک ماساژ ساده پا می تواند معجزه کند

همانطور که قبلاً گفته شد، جریان خون ضعیف در پاها اغلب مسئول احساس سوزش است. هنگامی که پاهای خود را ماساژ می دهید، تحریک موضعی به افزایش گردش خون در زیر پوست کمک می کند و در نتیجه علائم التهابی مرتبط با سندرم پاهای سوزش را تسکین می دهد.

این مداخله به ویژه برای افرادی که از نوروپاتی دردناک محیطی رنج می برند که آنها را در شب بیدار نگه می دارد، موثر است.

ماساژ سریع پا قبل از خواب می تواند به آرامش پاهای شما کمک کند تا بتوانید راحت بخوابید.

  1. مقداری مکمل های غذایی مصرف کنید

دریافت نکردن ویتامین B کافی از طریق رژیم غذایی با درد سوزش پا مرتبط است.

مصرف مکمل های ویتامین B همراه با روی را برای تسکین ناراحتی در نظر بگیرید. اما شما باید به دوز توصیه شده پایبند باشید تا بدون عوارض جانبی به نتایج دلخواه برسید.

  1. درمان آیورودا

طبق گفته آیورودا، گردش ضعیف خون در اندام تحتانی باعث تجمع آن در ناحیه می شود. این رکود خون باعث ایجاد گرما می شود که به صورت احساس سوزش ظاهر می شود.

برخی از مواد طبیعی آیورودا می توانند به تحریک گردش خون در ناحیه برای تسکین علائم شما کمک کنند. اینها عبارتند از عناب هندی، خرما یا برگ آلو.

نحوه استفاده:

  • عناب هندی، خرما یا برگ آلو را خرد کنید.
  • آنها را با برنج خرد کنید تا خمیر صافی به دست آید.
  • پای خود را با این خمیر ماساژ دهید تا احساس سوزش را مدیریت کنید.

 

 

 

علائم سندرم پاهای سوزش

دمنوش تیول

مزاج شناسی

10 درمان خانگی برای رفع اسیدی شدن بدن

۴ بازديد

10 درمان خانگی برای رفع اسیدی شدن بدن

10 درمان خانگی برای رفع اسیدی شدن بدن

بسیاری از ما هرگز به سطح pH بدن خود فکر نمی کنیم. اما وقت آن است که کمی فکر کنید. PH مناسب و متعادل برای سلامت کلی شما بسیار مهم است. بیماری ها و اختلالات نمی توانند در بدنی که pH آن متعادل است ریشه دوانند. سطح pH در مقیاس صفر تا 14 اندازه‌گیری می‌شود. PH پایین به این معنی است که بدن شما اسیدی‌تر است، در حالی که pH بالاتر به این معنی است که بدن شما قلیایی‌تر است. اکثر افراد مبتلا به عدم تعادل تمایل به pH اسیدی دارند. در ادامه شما را با 10 درمان خانگی برای رفع اسیدی شدن بدن آشنا خواهیم کرد.

اسیدوز متابولیک چیست؟

وقتی مایعات بدن شما حاوی اسید بیش از حد باشد، به آن اسیدوز می گویند. اسیدوز زمانی اتفاق می‌افتد که کلیه‌ها و ریه‌ها نتوانند PH بدن شما را متعادل نگه دارند.

بسیاری از فرآیندهای بدن اسید تولید می کنند. ریه ها و کلیه های شما معمولاً می توانند عدم تعادل خفیف pH را جبران کنند، اما مشکلات مربوط به این اندام ها می تواند منجر به تجمع اسید اضافی در بدن و خون شما شود. اسیدوز متابولیک می تواند منجر به مشکلات سلامتی متعددی شود و حتی می تواند تهدید کننده زندگی باشد.

علل اسیدوز متابولیک

چند دلیل برای اسیدوز متابولیک وجود دارد. اسیدوز متابولیک به جای ریه ها از کلیه ها شروع می شود. زمانی اتفاق می‌افتد که نمی‌توانند اسید کافی را از بین ببرند یا زمانی که از شر بیش از حد باز خلاص می‌شوند. چهار شکل عمده اسیدوز متابولیک وجود دارد:

  • اسیدوز دیابتی، که در افراد مبتلا به دیابت که به خوبی کنترل نمی شود، رخ می دهد. اگر بدن شما کمبود انسولین کافی داشته باشد، کتون ها در بدن انباشته شده و خون شما را اسیدی می کنند.
  • اسیدوز هیپرکلرمیک که در نتیجه از دست دادن بی کربنات سدیم ایجاد می شود. این پایه به خنثی نگه داشتن خون کمک می کند. هم اسهال و هم استفراغ می توانند باعث این نوع اسیدوز شوند.
  • اسیدوز لاکتیک، که زمانی رخ می دهد که اسید لاکتیک بیش از حد در بدن شما وجود داشته باشد. علل می تواند شامل مصرف مزمن الکل، نارسایی قلبی، سرطان، تشنج، نارسایی کبد، کمبود طولانی مدت اکسیژن و قند خون پایین باشد. حتی ورزش طولانی مدت می تواند منجر به تجمع اسید لاکتیک شود.
  • اسیدوز توبولار کلیوی، زمانی رخ می دهد که کلیه ها قادر به دفع اسیدها از طریق ادرار نیستند. این باعث اسیدی شدن خون می شود.

چه چیزی باعث اسیدی شدن بدن میشود

عواملی که می توانند در خطر ابتلا به اسیدوز متابولیک نقش داشته باشند عبارتند از:

  • یک رژیم غذایی پرچرب که کربوهیدرات کمی دارد
  • نارسایی کلیه
  • چاقی
  • کم آبی بدن
  • مسمومیت با آسپرین یا متانول
  • دیابت
  • مسمومیت با مونوکسید کربن

علائم اسیدوز متابولیک

برخی از علائم رایج اسیدوز متابولیک شامل موارد زیر است:

  • تنفس سریع و کم عمق
  • گیجی
  • خستگی
  • سردرد
  • خواب آلودگی
  • کمبود اشتها
  • زردی
  • افزایش ضربان قلب
  • تنفسی که بوی میوه می دهد، که نشانه اسیدوز دیابتی (کتواسیدوز) است.

شما به راحتی می توانید سطح pH خود را متعادل کنید و محیط بیش از حد اسیدی بدن خود را با استفاده از درمان های خانگی ساده و تغییر سبک زندگی اصلاح کنید.

 

 

 

همچنین بخوانید: 9 درمان خانگی دیورتیکولیت

 

درمان اسیدی شدن بدن در طب سنتی

  1. سرکه سیب

برای تثبیت بدن اسیدی و اطمینان از سطح pH متعادل، سرکه سیب بسیار موثر است.

اگرچه سرکه سیب ماهیتی اسیدی دارد، اما وقتی بیش از حد اسیدی شده است، به قلیایی شدن بدن شما کمک می کند. بعلاوه، تسخیر باکتری‌های بد را سخت‌تر می‌کند و باکتری‌ها، ویروس‌ها و تک یاخته‌ها را می‌کشد و راه را برای رشد باکتری‌های خوب در بدن شما باز می‌کند.

  • کافیست 1 تا 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب طبیعی را در یک لیوان آب ولرم مخلوط کنید.
  • برای بهبود طعم و همچنین برای افزایش فواید سلامتی، کمی عسل را با آن مخلوط کنید.
  • روزانه 1 تا 2 لیوان از این تونیک سلامتی بنوشید.
  1. جوش شیرین

جوش شیرین ماهیتی بسیار قلیایی دارد و می تواند به تعادل سطح pH بدن شما کمک کند. همچنین، به عنوان یک آنتی اسید طبیعی برای خنثی کردن اسید معده و تسکین ناراحتی های مرتبط عمل می کند.

  • ابتدا ½ قاشق چایخوری جوش شیرین و 2 قاشق غذاخوری آب لیمو را با هم مخلوط کنید.
  • سپس ۱ فنجان آب به آن اضافه کنید و بلافاصله در یک نوبت بنوشید.
  • یک یا دو بار در روز انجام دهید.

توجه: اگر فشار خون دارید بدون مشورت با پزشک جوش شیرین مصرف نکنید.

  1. آب لیمو

برای تثبیت سطح اسیدی pH و قلیایی نگه داشتن بدن، روز خود را با آب لیمو گرم شروع کنید.

اگرچه لیمو یک میوه اسیدی است، اما وقتی آب آن متابولیزه می شود، اثر قلیایی بر بدن دارد. این بدان معنی است که لیمو بدن را از اسیدهای اضافی پاک می کند و حالت قلیایی ایجاد می کند.

  • آب نصف یک لیموترش ارگانیک را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کنید.
  • دو قاشق چایخوری عسل خام را اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید.
  • این نوشیدنی را روزانه، اول صبح با معده خالی بنوشید تا سیستم بدنتان شسته شود.
  1. سبزیجات برگ سبز

  • افزایش مقدار میوه ها و سبزیجاتی که می خورید – به خصوص سبزیجات خام و سبز – به حفظ سطح متعادل pH در بدن شما کمک می کند. سبزیجات سبز برخی از قلیایی ترین غذاهایی هستند که می توانید پیدا کنید.
  • همیشه بهتر است این غذاها را به صورت خام مصرف کنید تا بالاترین ارزش غذایی آنها را بدست آورید.
  • مقدار زیادی سبزیجات سبز رنگ مانند کلم پیچ، کلم بروکلی، خیار، اسفناج، آرگولا، کلم، فلفل سبز، شاتوت، کاهو، کدو سبز، کنگر فرنگی، کرفس و مارچوبه سبز مصرف کنید.
  • می توانید این سبزیجات سبز را در سالاد خود قرار دهید. گزینه دیگر این است که سبزیجات قلیایی انتخابی خود را با یک اسموتی سالم و سبز ترکیب کنید و آن را با صبحانه بنوشید.
  • برخی دیگر از غذاهای بسیار قلیایی شامل تمام خربزه، انجیر، بیشتر میوه های رسیده، کلپ (نوعی جلبک دریایی)، شاهی، علف گندم و بیشتر چای های گیاهی است.

 

  1. از رژیم غذایی بسیار اسیدی خودداری کنید

رژیم غذایی منظم شما تا حد زیادی بر سطح اسیدی یا قلیایی بدن شما تأثیر می گذارد. برای پیروی از رژیم غذایی کم اسید، غذاهای اسیدساز کمتر مصرف کنید.

این غذاهای بسیار اسیدی را از رژیم غذایی خود حذف کنید:

  • الکل
  • قهوه
  • نوشیدنی های انرژی زا
  • آرد سفید
  • گوشت قرمز
  • گوشت های فرآوری شده
  • شکر تصفیه شده
  • شیر و لبنیات
  1. غذاهای ارگانیک

اگرچه غذاهای ارگانیک کمی گران هستند و نسبت به همتایان خود کمتر در دسترس هستند، باید غذاهای ارگانیک بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

غذاهای ارگانیک عاری از ارگانیسم‌های اصلاح‌شده ژنتیکی (بدون GMO) هستند و به شما کمک می‌کنند از آفت‌کش‌ها، مواد شیمیایی و سایر آلاینده‌هایی که می‌توانند سطح pH بدن شما را اسیدی‌تر کنند دوری کنید.

برای تعمیر بدن اسیدی، روی کالاهای ارگانیک سرمایه گذاری کنید. در صورت امکان، باغ آشپزخانه خود را راه اندازی کنید. باغبانی به شما محصولات ارگانیک می دهد تا بخورید و همچنین به سلامت ذهن و بدن شما کمک می کند.

  1. آنزیم های گوارشی

  • برای شروع بهبود سطح pH بدن و کاهش محتوای اسیدی بالای معده، آنزیم های گوارشی بسیار مفید هستند.
  • افزودن این آنزیم ها به وعده های غذایی به هضم موثرتر و سنتز غذا کمک می کند، به این معنی که بدن شما بهتر می تواند از تمام مواد مغذی موجود در غذا استفاده کند.
  • آنزیم های گوارشی از داروخانه ها و فروشگاه های مواد غذایی سالم در دسترس هستند. همیشه برای دوز صحیح و نحوه مصرف آنها با پزشک خود مشورت کنید.
  1. هیدراته بمانید

بدنی که به خوبی هیدراته شده باشد به حرکت اسید اضافی در بدن کمک می کند. همچنین، مصرف آب مناسب به دفع سموم و سایر مواد زائد از طریق دستگاه گوارش کمک می کند.

آب با کیفیت بالا و تصفیه شده بنوشید. مقدار آبی که باید بنوشید به عوامل مختلفی مانند وزن، سطح فعالیت و شرایط آب و هوایی بستگی دارد. وزن خود را به نصف تقسیم کنید و آن مقدار را بر حسب اونس (30 میلی لیتر) آب در روز بنوشید به عنوان مثال اگر وزن شما 80 کیلوگرم است 1.5 لیتر آب بنوشید. همچنین از میوه ها و سبزیجاتی که محتوای آب بالایی دارند مانند هندوانه، خیار، کرفس و غیره استفاده کنید.

 

اسیدوز متابولیک چیست؟

خرید تیول

تست مزاج شناسی

بهترین روش نگهداری گل پیونی یا گل صدتومانی در منزل و فضای باز

۴ بازديد

بهترین روش نگهداری گل پیونی یا گل صدتومانی درمنزل و فضای باز

بهترین روش نگهداری گل پیونی یا گل صدتومانی در منزل و فضای باز

گل پیونی یا گل صدتومانی

با عرض سلام و درود به شما مهربانان و همراهان همیشگی دوستداران گل و گیاه؛ امروز با هم درباره گیاه پیونی یا گل صدتومانی صحبت می کنیم؛ اگر علاقه مندید که این گیاه زیبا و پر خاصیت را پرورش و نگهداری کنید تا پایان مقاله همراهم باشید.

این گیاه جزو گیاهان بسیار مفید است که علاوه بر اینکه از زیبایی این گیاه بهره می برند در صعنت داروسازی و بهداشتی نیز از آن استفاده می شود و می توان به عنوان تزئین ماشین عروس زیبایی را چندین برابر کرددر طب چینی به عنوان گیاه دارویی از پوست ریشه آن برای درمان تب، بهبود عملکرد کبد، خنک سازی بدن و تقویت خون استفاده می شود. 

گل پیونی چقدر نور نیاز داره؟

گل صدتومانی نیاز نوری بالایی دارد؛ در نور فروان و مستقیم رشد ایده آلی خواهد داشت، اگر گیاه را در مکان سایه و کم نور بکارید علاوه بر اینکه گل های ریز و بی کیفتی خواهد داد مستعد انواع بیماری های قارچی خواهد شد و گیاه را از دست خواهید داد. پس دقت داشته باشید که این گیاه به نور فراوان و حداقل شش ساعت نور مستقیم خورشید لازم دارد، اگر شرایط نوری گیاه را فراهم کنید گیاه سالم تر و باکیفیت خواهید داشت.

گل صد تومنی رو چقدر آبیاری کنیم؟

گل صد تومنی نیاز به آبیاری متوسطی دارد؛ هرگاه سطح خاک چند سانتی متر خشک شد گیاه را آبیاری کنید؛ دقت داشته باشید گیاه را هرگز غرقاب نگه ندارید اجازه دهید چند سانت از سطح خاک خشک شود سپس آبیاری کنید و هرگز گیاه را خشکی ندهید. خشکی کامل خاک گیاه به ریشه ها آسیب می زند؛ همچنین این گیاه نیاز به رطوب و آبپاشی و غبار ندارد این کار باعث قارچی شدن گیاه و بیماری گیاه می شود.

 

 

همچنین بخوانید: برای شاداب نگه داشتن گیاه کردلین چه نکاتی را باید بدانیم؟

 

بهترین خاک برای کاشت و نگهداری پیونی چیه؟

گیاه پیونی یا گل صدتومانی نیازمند خاک سبک همراه با زهکشی عالی است؛ ترکیبی از خاک برگ + پیت ماس + شن استفاده کنید؛ اگر خاک گیاهتون سبک باشد اما گلدان زهکشی مناسبی نداشته باشد تا آب اضافی از ته گلدان خارج شود، آب اضافه مدت زیادی در خاک گلدان می ماند و باعث پوسیدگی ریشه ها و قارچی شدن گیاه و بیماری ها می شود پس همیشه بعد از آبیاری دقت کنید آب اضافی از ته گلدان خارج می شود یا نه که اگر خارج نشده باشد وسیله ای مناسب سوراخ های گرفته ته گلدان را باز کنید یا گلدان گیاه را عوض کنید و برای زهکشی مناسب ته گلدان سوراخ های فراوانی بگذارید چون یه دونه سوراخ به مرور زمان بسته می شود و راه خارج شدن آب اضافی را می بنند و گیاه را به مرور زمان از دست خواهید داد.

از چه کودی برای پیونی استفاده کنیم؟

اگر خاک گیاه غنی باشد نیاز چندانی به کود ندارد اما شما می توانید در فصل رشد گیاهان اوایل بهار و اویل تابستان و اویل پاییز گیاه را کود بدهید. میتوان از کود های پتاسم بالا برای برای این گیاه استفاده کرد؛ چون انتخاب اشتباه در کود دهی گیاه باعث عدم گلدهی و رشد کم گیاه خواهد شد.

تکثیر گیاه پیونی (گل صدتومانی):

به سه روش می توانید این گیاه زیبا را تکثیر کنید؛

  • تقسیم بوته؛
  • پیوند زنی؛
  • کاشت بذر؛

تقسیم بوته

در فصل پاییز اگر گیاه شما عمری بالای سه چهار سال داشته باشد به راحتی می توانید از طریق تقسیم بوته گیاه را تکثیر کنید. به هنگام تقسیم مراقب باشید که ریشه ها آسیب نبینند؛ خاک را قبلا سیراب کنید تا گیاه به راحتی از خاک خارج شود سپس بوته ها را تقسیم کنید و بکارید.

کاشت بذر

روش بعدی تکثیر از طریق بذر است، قبل از کاشت بذر ها را به مدت 48 ساعت خیس کنید؛ سپس بذر ها را در میحطی گرم نگهداری کنید بعد از مدتی به مکان سرد منتقل کنید دوباره بعد از مدتی به مکان گرم منتقل کنید (حتما این فرایند برای رشد جوانه ها نیازاست)؛ بعد از چند ماه گیاه را به مکانی معتدل منتقل کنید تا ریشه ها ها و ساقه ها به خوبی رشد کند سپاس به مکان پرنور و گرم منتقل کنید. تکثیر گیاه از طریقه کاشت بذر کار سختی است اما اگر حوصله و امکانات نگهداری گیاه را ندارید به تکثیر از طریق بوته و پیوند زنی اکتفا کنید.

 

پیوندزنی

در فصل تابستان و پاییز ساقه جوانی از گیاه را تهیه کنید و به بوته کوتاه قد پیوند بزنید. این کار علاوه بر تکثیر گیاه باعث پرپشت شدن گیاه می شود؛ محل پیوند را برش زده و گیاه را به هم وصل می کنید.

اگر برای گیاه از خاک خوب و مناسبی استفاده کرده باشید نیازی به کود دهی ندارد؛ اگر خاک فقیری داشت از کود سه بیست و کود های پتاس بالا استفاده کنید؛ البته فراموش نکنید که در فصل بهار و تابستان زیاده روی در مصرف کود دهی نکنید.

مشکلات گیاه صدتومانی :

  • جوانه های این گیاه شهد شیرینی دارد که ممکن است مورچه ها را به خود جذب کند اگر حمله مورچه ها به گیاه زیاد بود ممکن است سایر حشرات یا بیماری ها را به گیاه منتقل کند و گیاه آسیب ببیند سعی کنید مراقب باشید و اطراف گیاه را سمپاشی کنید.
  • شپشک ها و شته ها به گیاه آسیب خواهند زد مراقب باشید پس از دیدن این آفات گیاه را سمپاشی کنید.
  • دقت داشته باشید این گیاه نیاز نوری بالایی دارد اگر در مکان کم نور و سایه کاشته یا نگهداری شود علاوه بر بیماری های قارچی گیاه به گلدهی نخواهد نشست.

 

 

تکثیر گیاه پیونی

تیول

آزمون مزاج شناسی رایگان

12 دلیل که چرا همیشه احساس گرسنگی می کنید

۳ بازديد

12 دلیل که چرا همیشه احساس گرسنگی می کنید

12 دلیل که چرا همیشه احساس گرسنگی می کنید

گرسنگی یک احساس فیزیکی طبیعی است که همه افراد آن را احساس می کنند. این به شما هشدار می دهد که سوخت بدن شما کم شده و به انرژی نیاز دارد.

با این حال، احساس گرسنگی یا خستگی مداوم حتی زمانی که غذا خورده اید، نشانه خوبی نیست. ما در مورد میل به دسر یا سیب زمینی سرخ کرده مورد علاقه شما صحبت نمی کنیم – گرسنگی مزمن معمولاً به معنای ناتوانی در احساس سیری و انرژی حتی بعد از غذا است.

این علائم ممکن است به دلیل یک مشکل سلامتی یا سبک زندگی باشد. ممکن است به وضعیتی به نام خستگی آدرنال مرتبط باشد که می تواند به دلیل ترکیبی از عوامل رخ دهد.

علت گرسنگی زیاد در طب سنتی

در اینجا چند دلیل وجود دارد که ممکن است همیشه احساس گرسنگی و خستگی کنید.

  1. بد خوابی

  • برنامه خواب مناسب برای سلامتی شما بسیار مهم است. نداشتن خواب کافی در شب ممکن است منجر به عدم تعادل برخی هورمون ها در بدن شما شود.
  • خواب ضعیف می تواند منجر به افزایش هورمون گرلین (که اشتها را کنترل می کند) و کاهش لپتین (که باعث سیری می شود) شود.
  • احساس خواب‌آلودگی ممکن است باعث شود بیشتر کربوهیدرات و غذاهای چرب میل کنید.
  1. کم آبی بدن

مطالعات تحقیقاتی نشان داده است که بیش از 30 درصد افراد قادر به تشخیص تشنگی و گرسنگی نیستند. بنابراین، اگر همیشه احساس گرسنگی می کنید، ممکن است ایده خوبی باشد که در طول روز آب بیشتری بنوشید. ممکن است از کم آبی رنج ببرید و آن را با تشنگی اشتباه بگیرید.

  1. استرس و افسردگی

استرس عاطفی می تواند عامل اصلی اختلالات خوردن باشد. مطالعات اخیر نشان داده‌اند که افرادی که از افسردگی و اضطراب رنج می‌برند بیشتر احتمال دارد پدیده‌ای به نام «غذا خوردن عاطفی» را تجربه کنند – غذا خوردن برای منحرف کردن حواس خود از احساساتشان. این می تواند در دراز مدت اعتیاد آور و مضر باشد.

استرس همچنین می تواند باعث افزایش سطح کورتیزول (هورمون استرس) در خون شود. این هورمون مسئول کنترل اشتها است و نوسانات ممکن است باعث شود در طول روز احساس گرسنگی کنید.

  1. نوشیدن بیش از حد الکل

یک مطالعه اخیر نشان داده است که الکل می تواند مغز شما را در حالت گرسنگی قرار دهد. این باعث افزایش گرلین (هورمون کنترل کننده اشتها که مصرف غذا را افزایش می دهد) می شود و می تواند شما را هوس غذاهای پر کالری کند. از این رو نوشیدن بیش از حد با خستگی مداوم و گرسنگی مرتبط است.

 

 

همچنین بخوانید: 8 درمان خانگی برای رفع ضعف و خستگی

 

  1. تیروئید پرکار

غده تیروئید نقش مهمی در متابولیسم دارد. داشتن تیروئید بیش از حد ممکن است منجر به مشکلاتی مانند تولید بیش از حد هورمون شود. از این رو، متابولیسم شما افزایش یافته و باعث هوس خوردن غذاهای پرکالری می شود.

از دیگر علائم پرکاری تیروئید می توان به افزایش ضربان قلب، شکنندگی مو و ناخن، ریزش مو و سوزش اشاره کرد.

  1. دیابت

سطح قند خون کنترل نشده در افراد مبتلا به دیابت نیز می تواند باعث گرسنگی مداوم شود. این به این دلیل است که بدن شما در برابر انسولین مقاوم است. بنابراین، نمی تواند غذایی که می خورید را به انرژی تبدیل کند. این منجر به چرخه ثابت غذا خوردن و هیپرگلیسمی می شود.

اگر دیابت با سطح قند خون بالا مزمن دارید، برای یک برنامه غذایی مناسب با پزشک خود و یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

 

  1. داروها

برخی از داروها اشتهای شما را افزایش می دهند و منجر به مصرف مکرر یا زیاد وعده های غذایی می شوند. آنها به طور غیر مستقیم در افزایش وزن نقش دارند.

داروهای ضد روان پریشی، داروهای ضد افسردگی، قرص های خواب و غیره به افزایش گرسنگی معروف هستند.

  1. هیپوگلیسمی

هیپوگلیسمی یا پایین بودن سطح قند خون می تواند باعث گرسنگی، سرگیجه یا حالت تهوع شود. این یک وضعیت خطرناک است و می تواند باعث شوک انسولین در سطوح بسیار پایین شود.

افراد مبتلا به دیابت که از دارو یا تزریق انسولین استفاده می کنند، به خصوص اگر وعده های غذایی خود را به موقع نخورند، در معرض ابتلا به هیپوگلیسمی هستند.

  1. سندرم پیش از قاعدگی (PMS)

برخی از زنان در طول PMS احساس گرسنگی می کنند. فاز لوتئال چرخه شما ممکن است به دلیل نوسانات هورمونی باعث ولع خوردن غذاهای پرکالری شود.

 

 

 

 

احساس گرسنگی یا خستگی مداوم

خرید زیرفون

آزمون مزاج طب سنتی

11 روش طبیعی برای تسکین درد فتق

۹ بازديد

11 روش طبیعی برای تسکین درد فتق

11 روش طبیعی برای تسکین درد فتق

فتق چیست؟

فتق به عنوان یک اندام برآمده یا بافت چربی از طریق یک نقطه نرم یا ضعیف در بدن تعریف می شود. انواع مختلفی وجود دارد و برخی از آنها رایج تر از بقیه هستند. فتق می تواند یک وضعیت بسیار دردناک و احتمالاً حتی کشنده باشد. در حالی که توجه پزشکی به شدت توصیه می شود، چندین درمان طبیعی وجود دارد که ممکن است به تسکین عوارض فتق کمک کند. این درمان ها ممکن است شامل استفاده از بسته های یخ، ریشه زنجبیل، ماساژ، شیرین بیان، آلوئه ورا، پودر فلفل سیاه، و روغن دانه کرچک و همچنین تغییرات سبک زندگی مانند کاهش وزن، تغییر رژیم غذایی و ورزش باشد.

به گزارش مدلین پلاس، فتق ممکن است از طریق یک نقطه ضعیف در عضله یا دیواره بافت اطراف نفوذ کند. می تواند مانند یک توده یا تورم در زیر سطح پوست به نظر برسد. این عارضه معمولا در شکم دیده می شود، اما می تواند در قسمت بالای ران، ناف و کشاله ران نیز اتفاق بیفتد. در حالی که در صورت مشکوک شدن به فتق، توجه پزشکی قویاً توصیه می شود، چندین درمان خانگی برای ارائه برخی تسکین برای درمان فتق، و همچنین برخی تغییرات در سبک زندگی که می تواند خطر ابتلا به فتق را کاهش دهد، محبوبیت پیدا کرده است.

برای درمان درد فتق چه باید کرد

  1. روغن دانه کرچک

در طول تاریخ، روغن دانه کرچک برای طیف گسترده ای از نگرانی های سلامت معده استفاده شده است، زیرا می تواند معده را در یک پوشش نازک بپوشاند، بنابراین احتمالاً از التهاب جلوگیری می کند و هضم مناسب را تشویق می کند. برای تسکین علائم دردناک فتق می توانید یک بسته روغن دانه کرچک تهیه کنید و آن را روی معده قرار دهید.

  1. آب آلوئه ورا

آلوئه ورا به عنوان یک ترکیب طبیعی ضد التهابی و تسکین دهنده، اغلب برای افرادی که با درد فتق دست و پنجه نرم می کنند توصیه می شود. آلوئه ورا را می توان هر روز صبح به شکل آب میوه مصرف کرد. برای بهترین نتیجه، می توان آن را قبل از هر وعده غذایی میل کرد تا احتمال ابتلا به فتق را کاهش دهد.

  1. کیسه یخ

هنگامی که از فتق رنج می برید، اغلب ممکن است التهاب، قرمزی و درد در شکم یا کشاله ران وجود داشته باشد. در حالی که این ممکن است راحت ترین راه حل نباشد، استفاده از کیسه یخ به طور مستقیم روی ناحیه آسیب دیده می تواند باعث انقباض و کاهش التهاب در بدن شود و اغلب درد و نفخ ناشی از آن را تسکین می دهد.

 

 

همچنین بخوانید: فتق مغبنی چیست؟ چه علائم و نشانه های دارد و چگونه آن را درمان کنیم؟

 

  1. ریشه زنجبیل

وقتی نوبت به کاهش درد شکم و تسکین شرایط التهابی می‌رسد، چیزهای کمی به اندازه ریشه زنجبیل مؤثر هستند. شما می توانید این دارو را به شکل مایع از طریق آب زنجبیل غلیظ مصرف کنید، یا می توانید زنجبیل خام بخورید تا شکم خود را تقویت کند و شاید تا حد زیادی درد را کاهش دهد. این می تواند معده و مری را از تجمع شیره معده محافظت کند، که می تواند در مورد فتق اتفاق بیفتد. همچنین می توانید چای ریشه زنجبیل مصرف کنید و درد و التهاب را تسکین دهید.

  1. شیرین بیان

فتق می تواند باعث آسیب به پوشش معده و مری شود و ریشه شیرین بیان مدت هاست که به عنوان یک محرک شفابخش برای این قسمت های بدن شناخته شده است. مصرف چای شیرین بیان می تواند به سرعت رشد مجدد بافت های آسیب دیده را تحریک کند و همچنین می تواند درد و التهاب را در طول مسیر به دلیل خواص ضد درد آن تسکین دهد.

  1. کاهش وزن

چاقی یک عامل خطر اصلی برای بیماران فتق است و همچنین می تواند روند بهبودی را کند کند. اگر وزن کم کنید، ممکن است بدن شما تحت فشار فیزیکی کمتری قرار گیرد، وضعیت بدنی شما بهبود یابد و علائم ممکن است به طور طبیعی ناپدید شوند. همچنین باید وعده های غذایی کوچکتر بخورید، زیرا ممکن است فشار کمتری به معده و اسفنکتر وارد کند.

 

  1. رژیم غذایی خود را تغییر دهید

اگر می خواهید از فتق پیشگیری کنید یا آن را درمان کنید، باید از مصرف برخی مواد غذایی خاص خودداری شود. اگر قبلاً یکی از آنها را دارید یا مستعد مصرف آن هستید، باید از غذاهای تند و اسیدی و آنهایی که هضم آنها دشوار است، اجتناب کنید. این غذاها می توانند پوشش معده را بیشتر ملتهب کنند و روند بهبودی را دشوارتر کنند.

  1. پودر فلفل سیاه

پودر فلفل سیاه بیشتر از طعم دادن به غذا مفید است. فلفل سیاه با تسکین مشکلات معده و کاهش التهاب روده مرتبط است. همچنین می‌تواند به سرکوب رفلاکس اسید کمک کند و احتمالاً بهبودی را در قسمت‌هایی از بدن که ممکن است زمانی که اندام شروع به فشار از دیواره حفره می‌کند به خطر افتاده باشد، تحریک کند.

  1. استرس را از بین ببرید

یکی از عوامل اصلی در ایجاد فتق استرس و اضطراب است. هورمون های استرس بیش از حد در بدن می تواند اندام های بدن را ضعیف کند و به طور منطقی فشار بیشتری بر متابولیسم شما وارد کند. مشکلات معده و رفلاکس اسید نیز می تواند تحت تأثیر استرس باشد که می تواند خطر فتق را تشدید یا افزایش دهد. فعالیت های عالی کاهش استرس می تواند شامل مدیتیشن، یوگا، طب سوزنی، ماساژ، و همچنین استفاده از روغن های ضروری و رایحه درمانی باشد.

 

 

 

عامل خطر اصلی برای بیماران فتق

گیاه زیرفون

آزمون مزاج شناسی و شناخت مزاج چهارگانه