10 درمان خانگی برای رفع اسیدی شدن بدن
بسیاری از ما هرگز به سطح pH بدن خود فکر نمی کنیم. اما وقت آن است که کمی فکر کنید. PH مناسب و متعادل برای سلامت کلی شما بسیار مهم است. بیماری ها و اختلالات نمی توانند در بدنی که pH آن متعادل است ریشه دوانند. سطح pH در مقیاس صفر تا 14 اندازهگیری میشود. PH پایین به این معنی است که بدن شما اسیدیتر است، در حالی که pH بالاتر به این معنی است که بدن شما قلیاییتر است. اکثر افراد مبتلا به عدم تعادل تمایل به pH اسیدی دارند. در ادامه شما را با 10 درمان خانگی برای رفع اسیدی شدن بدن آشنا خواهیم کرد.
اسیدوز متابولیک چیست؟
وقتی مایعات بدن شما حاوی اسید بیش از حد باشد، به آن اسیدوز می گویند. اسیدوز زمانی اتفاق میافتد که کلیهها و ریهها نتوانند PH بدن شما را متعادل نگه دارند.
بسیاری از فرآیندهای بدن اسید تولید می کنند. ریه ها و کلیه های شما معمولاً می توانند عدم تعادل خفیف pH را جبران کنند، اما مشکلات مربوط به این اندام ها می تواند منجر به تجمع اسید اضافی در بدن و خون شما شود. اسیدوز متابولیک می تواند منجر به مشکلات سلامتی متعددی شود و حتی می تواند تهدید کننده زندگی باشد.
علل اسیدوز متابولیک
چند دلیل برای اسیدوز متابولیک وجود دارد. اسیدوز متابولیک به جای ریه ها از کلیه ها شروع می شود. زمانی اتفاق میافتد که نمیتوانند اسید کافی را از بین ببرند یا زمانی که از شر بیش از حد باز خلاص میشوند. چهار شکل عمده اسیدوز متابولیک وجود دارد:
- اسیدوز دیابتی، که در افراد مبتلا به دیابت که به خوبی کنترل نمی شود، رخ می دهد. اگر بدن شما کمبود انسولین کافی داشته باشد، کتون ها در بدن انباشته شده و خون شما را اسیدی می کنند.
- اسیدوز هیپرکلرمیک که در نتیجه از دست دادن بی کربنات سدیم ایجاد می شود. این پایه به خنثی نگه داشتن خون کمک می کند. هم اسهال و هم استفراغ می توانند باعث این نوع اسیدوز شوند.
- اسیدوز لاکتیک، که زمانی رخ می دهد که اسید لاکتیک بیش از حد در بدن شما وجود داشته باشد. علل می تواند شامل مصرف مزمن الکل، نارسایی قلبی، سرطان، تشنج، نارسایی کبد، کمبود طولانی مدت اکسیژن و قند خون پایین باشد. حتی ورزش طولانی مدت می تواند منجر به تجمع اسید لاکتیک شود.
- اسیدوز توبولار کلیوی، زمانی رخ می دهد که کلیه ها قادر به دفع اسیدها از طریق ادرار نیستند. این باعث اسیدی شدن خون می شود.
چه چیزی باعث اسیدی شدن بدن میشود
عواملی که می توانند در خطر ابتلا به اسیدوز متابولیک نقش داشته باشند عبارتند از:
- یک رژیم غذایی پرچرب که کربوهیدرات کمی دارد
- نارسایی کلیه
- چاقی
- کم آبی بدن
- مسمومیت با آسپرین یا متانول
- دیابت
- مسمومیت با مونوکسید کربن
علائم اسیدوز متابولیک
برخی از علائم رایج اسیدوز متابولیک شامل موارد زیر است:
- تنفس سریع و کم عمق
- گیجی
- خستگی
- سردرد
- خواب آلودگی
- کمبود اشتها
- زردی
- افزایش ضربان قلب
- تنفسی که بوی میوه می دهد، که نشانه اسیدوز دیابتی (کتواسیدوز) است.
شما به راحتی می توانید سطح pH خود را متعادل کنید و محیط بیش از حد اسیدی بدن خود را با استفاده از درمان های خانگی ساده و تغییر سبک زندگی اصلاح کنید.
همچنین بخوانید: 9 درمان خانگی دیورتیکولیت
درمان اسیدی شدن بدن در طب سنتی
-
سرکه سیب
برای تثبیت بدن اسیدی و اطمینان از سطح pH متعادل، سرکه سیب بسیار موثر است.
اگرچه سرکه سیب ماهیتی اسیدی دارد، اما وقتی بیش از حد اسیدی شده است، به قلیایی شدن بدن شما کمک می کند. بعلاوه، تسخیر باکتریهای بد را سختتر میکند و باکتریها، ویروسها و تک یاختهها را میکشد و راه را برای رشد باکتریهای خوب در بدن شما باز میکند.
- کافیست 1 تا 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب طبیعی را در یک لیوان آب ولرم مخلوط کنید.
- برای بهبود طعم و همچنین برای افزایش فواید سلامتی، کمی عسل را با آن مخلوط کنید.
- روزانه 1 تا 2 لیوان از این تونیک سلامتی بنوشید.
-
جوش شیرین
جوش شیرین ماهیتی بسیار قلیایی دارد و می تواند به تعادل سطح pH بدن شما کمک کند. همچنین، به عنوان یک آنتی اسید طبیعی برای خنثی کردن اسید معده و تسکین ناراحتی های مرتبط عمل می کند.
- ابتدا ½ قاشق چایخوری جوش شیرین و 2 قاشق غذاخوری آب لیمو را با هم مخلوط کنید.
- سپس ۱ فنجان آب به آن اضافه کنید و بلافاصله در یک نوبت بنوشید.
- یک یا دو بار در روز انجام دهید.
توجه: اگر فشار خون دارید بدون مشورت با پزشک جوش شیرین مصرف نکنید.
-
آب لیمو
برای تثبیت سطح اسیدی pH و قلیایی نگه داشتن بدن، روز خود را با آب لیمو گرم شروع کنید.
اگرچه لیمو یک میوه اسیدی است، اما وقتی آب آن متابولیزه می شود، اثر قلیایی بر بدن دارد. این بدان معنی است که لیمو بدن را از اسیدهای اضافی پاک می کند و حالت قلیایی ایجاد می کند.
- آب نصف یک لیموترش ارگانیک را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کنید.
- دو قاشق چایخوری عسل خام را اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید.
- این نوشیدنی را روزانه، اول صبح با معده خالی بنوشید تا سیستم بدنتان شسته شود.
-
سبزیجات برگ سبز
- افزایش مقدار میوه ها و سبزیجاتی که می خورید – به خصوص سبزیجات خام و سبز – به حفظ سطح متعادل pH در بدن شما کمک می کند. سبزیجات سبز برخی از قلیایی ترین غذاهایی هستند که می توانید پیدا کنید.
- همیشه بهتر است این غذاها را به صورت خام مصرف کنید تا بالاترین ارزش غذایی آنها را بدست آورید.
- مقدار زیادی سبزیجات سبز رنگ مانند کلم پیچ، کلم بروکلی، خیار، اسفناج، آرگولا، کلم، فلفل سبز، شاتوت، کاهو، کدو سبز، کنگر فرنگی، کرفس و مارچوبه سبز مصرف کنید.
- می توانید این سبزیجات سبز را در سالاد خود قرار دهید. گزینه دیگر این است که سبزیجات قلیایی انتخابی خود را با یک اسموتی سالم و سبز ترکیب کنید و آن را با صبحانه بنوشید.
- برخی دیگر از غذاهای بسیار قلیایی شامل تمام خربزه، انجیر، بیشتر میوه های رسیده، کلپ (نوعی جلبک دریایی)، شاهی، علف گندم و بیشتر چای های گیاهی است.
-
از رژیم غذایی بسیار اسیدی خودداری کنید
رژیم غذایی منظم شما تا حد زیادی بر سطح اسیدی یا قلیایی بدن شما تأثیر می گذارد. برای پیروی از رژیم غذایی کم اسید، غذاهای اسیدساز کمتر مصرف کنید.
این غذاهای بسیار اسیدی را از رژیم غذایی خود حذف کنید:
- الکل
- قهوه
- نوشیدنی های انرژی زا
- آرد سفید
- گوشت قرمز
- گوشت های فرآوری شده
- شکر تصفیه شده
- شیر و لبنیات
-
غذاهای ارگانیک
اگرچه غذاهای ارگانیک کمی گران هستند و نسبت به همتایان خود کمتر در دسترس هستند، باید غذاهای ارگانیک بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
غذاهای ارگانیک عاری از ارگانیسمهای اصلاحشده ژنتیکی (بدون GMO) هستند و به شما کمک میکنند از آفتکشها، مواد شیمیایی و سایر آلایندههایی که میتوانند سطح pH بدن شما را اسیدیتر کنند دوری کنید.
برای تعمیر بدن اسیدی، روی کالاهای ارگانیک سرمایه گذاری کنید. در صورت امکان، باغ آشپزخانه خود را راه اندازی کنید. باغبانی به شما محصولات ارگانیک می دهد تا بخورید و همچنین به سلامت ذهن و بدن شما کمک می کند.
-
آنزیم های گوارشی
- برای شروع بهبود سطح pH بدن و کاهش محتوای اسیدی بالای معده، آنزیم های گوارشی بسیار مفید هستند.
- افزودن این آنزیم ها به وعده های غذایی به هضم موثرتر و سنتز غذا کمک می کند، به این معنی که بدن شما بهتر می تواند از تمام مواد مغذی موجود در غذا استفاده کند.
- آنزیم های گوارشی از داروخانه ها و فروشگاه های مواد غذایی سالم در دسترس هستند. همیشه برای دوز صحیح و نحوه مصرف آنها با پزشک خود مشورت کنید.
-
هیدراته بمانید
بدنی که به خوبی هیدراته شده باشد به حرکت اسید اضافی در بدن کمک می کند. همچنین، مصرف آب مناسب به دفع سموم و سایر مواد زائد از طریق دستگاه گوارش کمک می کند.
آب با کیفیت بالا و تصفیه شده بنوشید. مقدار آبی که باید بنوشید به عوامل مختلفی مانند وزن، سطح فعالیت و شرایط آب و هوایی بستگی دارد. وزن خود را به نصف تقسیم کنید و آن مقدار را بر حسب اونس (30 میلی لیتر) آب در روز بنوشید به عنوان مثال اگر وزن شما 80 کیلوگرم است 1.5 لیتر آب بنوشید. همچنین از میوه ها و سبزیجاتی که محتوای آب بالایی دارند مانند هندوانه، خیار، کرفس و غیره استفاده کنید.
اسیدوز متابولیک چیست؟
خرید تیول
تست مزاج شناسی
- ۰ ۰
- ۰ نظر